Jaarmarkt in Andijk

ANDIJK – Op donderdag 11 juni wordt voor de 44e keer de Andijker Jaarmarkt georganiseerd.

Op de Kleingouw en de Middenweg staan de kramen. Een dikke 100 standhouders probeert deze dag de waren aan de man te brengen. De markt bestaat voor een groot gedeelte uit commerciële handelaren maar ook verzamelaars, aanbieders van curiosa en boeken, creatieve hobbyisten en in deze regio actieve verenigingen vinden een plaats op de markt.

Meer lezen...

Luisa Maria Bakker vermist

ENKHUIZEN – De 16-jarige Luisa Maria Bakker is sinds zondag vermist. Het is mogelijk dat Luisa met de trein reist.

Luisa is klein van postuur, ze is 1.45 meter lang en draagt een bril. Verder heeft zij een tatoeage op haar rug en littekens in haar gezicht. Ze werd voor het laatst gezien in Enkhuizen.

Meer lezen...

Opera La Boheme in de JT Bioscoop

HOORN – John Copley’s slimme toneelbewerking van Puccini’s La Bohème is op woensdag 10 juni om 20:15 uur te zien in de JT Bioscoop aan de Westfriese Parkweg in Hoorn.

De voorstelling vindt plaats middels een livestream vanuit Covent Garden en is Nederlands ondertiteld.Een aantal van de grootste hedendaagse operasterren komt terug om afscheid te nemen van deze sublieme enscenering, met niemand minder dan Anna Netrebko als Mimi en Joseph Calleja als haar geliefde, Rodolfo. De Israelische dirigent Dan Ettinger dirigeert Puccini’s emotionele en melodieuze partituur.

Meer lezen...