Veteranendag 2015

REGIO – Bent u veteraan? Noteer dan zaterdag 20 juni alvast in uw agenda. Dan is de Veteranendag Westfriesland.

Het evenement vindt deze keer plaats aan boord van een schip, afgemeerd bij het oude stadhuis in Medemblik. De kranslegging gebeurt op het water, om de verbondenheid van de veteranen met de koopvaardij en de overzeese gebiedsdelen te symboliseren. De veteranen krijgen een persoonlijke uitnodiging voor deze dag.

Meer lezen...

Verbetering havenbezoeken Medemblik

MEDEMBLIK – In het jaarverslag van de havens staat dat er een teruggang was in het aantal havenbezoeken van jachten en charterschepen in de afgelopen jaren. Een van de oorzaken het afgelopen jaar is de (tijdelijke) extra verhoging van het havengeld aan het begin van het seizoen.

Het gevolg was hogere tarieven voor de gemeentehaven ten opzichte van zowel de Pekelharinghaven als de Stichting Jachthaven Westerhaven.

Meer lezen...

6 vrije kavels op Tweeboomlaan

HOORN – Aan de Tweeboomlaan 89 is ruimte voor 6 nieuwe woningen. Het bestemmingsplan is onherroepelijk geworden. Dankzij de inbreng van omwonenden is het plan zo aangepast dat er zo min mogelijk overlast ontstaat voor omwonenden. De kavels komen binnenkort in de verkoop. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de gemeente Hoorn.

De kavels liggen aan de Tweeboomlaan tussen de Pater Bleijsstraat en Sint Matthijsstraat en hebben ieder een afmeting van 235 m2 en een richtprijs van ongeveer 115.000 euro. Ze komen binnenkort in de verkoop. Wie belangstelling heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met de gemeente Hoorn, gemeente@hoorn.nl of 0229 252200.

Meer lezen...